zondag 22 april 2012

Druk, druk, druk....

Hallo allemaal!

Daar ben ik weer! Heb even een poosje niks van me laten horen, maar daar had/heb ik een goede reden voor; verbouwen...
Afgelopen en deze week lekker vrij geweest en keihard de beuk erin gegooid. We hadden al een poosje plannen om onze bovenverdieping eens flink aan te pakken, maar aangezien wij een oud huisje hebben (bijna 100 jaar) is het haast niet in een keer te doen, omdat er aardig wat moet gebeuren. Dus we beginnen met de slaapkamer, en hebben besloten zo kamertje voor kamertje alles op te knappen.

De eerste week van mijn vakantie zijn we woonboulevards en andere winkels afgegaan op zoek naar een leuk ledikant. Overal geweest en uiteindelijk kom je weer uit op het ledikant waar je als eerst tegenaan liep. Na een lekkere koffie verkeerd en even overleg te hebben gepleegd besloten we het gewoon te doen, er vanuit gaande dat we het de komende 10 jaar niet zat raken. Het is een heel leuk zwart gelakt, teakhouten ledikant in Franse landhuisstijl.
De vloer hadden we vrij snel gevonden, bij een kennis van mij in Sliedrecht. Hij heeft een nieuwe zaak geopend, Dutch Floorstore. Onze keus is gevallen op brede lichtgrijze whitewash laminaatplanken van 28 cm. Helemaal te gek, ben er echt verliefd op!

De tweede week zijn we begonnen met behang trekken, wat een crime! Dachten we er eindelijk te zijn, kwamen er nog 4 lagen achteraan. Een ding wat ik denk ik wel tien keer gezegd heb; Ik begin nooit aan behang! We hadden het na de koop laten zitten en overgeverfd (glasvezelbehang). Kan geen behang meer zien... Daarna de muren schuren, plafond eruit breken, ivm eerdere lekkage moest dit noodgedwongen, plinten eraf trekken, vloerbedekking eruit rollen, ondervloer eruit, spijkerlatjes van de vloerbedekking eraf trekken, alles naar de stort brengen (tot 4 keer toe, hebben maar een klein autootje). Daarna nieuw plafond erin, alles opruimen en stofvrij maken en toen de muren egaliseren. Daar zijn we tot nu toe gebleven. de andere kamertjes boven staan vol met spullen van de slaapkamer, laminaat en ondervloer, dus we slapen zo lang beneden in de woonkamer. Gelukkig goed te doen, aangezien we de matras op kunnen binden en zo in de trappenkast kunnen zetten, dus ik kan nog normaal mensen ontvangen. Soort kamperen in eigen huis, we zien er de lol wel van in, haha!

Vandaag lekker een vrije dag gehouden, na 6 dagen vol gas was ik er echt aan toe, het is tenslotte de laatste dag van mijn vakantie. Ik zou er waarschijnlijk de komende weken niet veel zijn i.v.m. ons projectje en ik moet ook gewoon weer aan het werk.. Ik ga proberen elke week een update te geven! Voor zover alvast wat foto's, schrik niet, alles is echt nog helemaal kaal!

Groetjes, Daantje


Vooraanzicht: dakkapel
Rechts van de deur. Deze nis is voorheen een oude inbouwkast geweest. Deze hebben wij er bij de koop uitgehaald. Het fonteintje zat er al.

Links van de deur; muur waar het bed tegenaan komt te staan.
6 opmerkingen:

 1. Hard gewerkt hoor luitjes, zal best mooi worden.Nog ff er tegenaan. Tip kijk op mijn blog voor ideeen;)!!! See you!! XXXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een reuze klus en ja behang trekken brr vreselijk! Maar goed je moet maar denken dat je het na die tijd ook weer helemaal naar je zin hebt! Ben benieuwd naar het vervolg!

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een klus zeg, je zult wel druk en moe zijn...nu even ene pauze en dan weer verder.
  Ik wens je veel succes.

  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw kom ik hier binnen in een super verbouwing! Ik ben super benieuwd hoor! Ga je volgen hoor! leuk om hier even bij je binnen te wapperen!
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo...jullie hebben het er idd maar druk mee! Geniet je nog wel even van je laatste vrije dag?

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh dáár was je...miste je al hahahaha..
  Je had een reden zie en las ik,wat hebben jullie hard gewerkt zeg...
  Ze zeggen altijd dat het eerste en pijnhoop moet zijn voordat het mooi wordt...ben heel benieuwd naar het resultaat..
  Lieve groet Chris

  BeantwoordenVerwijderen